15 d’agost del 2008

Zona zero

El tercer dia va comen$ar amb la visita a una famosa part de la ciutat: Civic Center. Es la zona dels rascacels mes alts i on hi ha Wall Street i la Zona Zero. Aquesta ultima sembla que ara ja esta en plena reconstruccio despres de pensar-se durant molt de temps que farien alla. Al final faran unes piscines/obra d'art on hi havia antigament les dos torres i un museu per recordar l'11 de setembre. Ara tota la zona esta plena de grues i costa una mica fer-se la idea quan altes devien ser en realitat.



Per cert, Civic Center esta a la punta sud de Manhattan! Despres de veure la Zona Zero vam donar algunes voltes per alla i vam anar a parar a Wall Street. No fa falta que us digui que s'hi fa alla. El mes impactant, la gran bandera americana que tapa tota la fa$ana de l'edifici de l'stock market (aka bor$a).



En acabat vam intentar anar a l'estatua de la llibertat, pero vam descartar-ho perque hi havia una cua de moolts i mooooolts i encara mes metres. Aixi que vam agafar el metro direccio nord, just abans d'arribar al Central Park. El primer edifici emblematic que vam veure va ser l'edifici Chrysler, segurament el mes bonic de tota la ciutat. Es del 1930 i va ser durant 1 any el mes alt del mon. Per desgracia no s'hi pot pujar, pero aprofitant els rascacels de vidre del costat es poden fer fotos interessants.



Seguent parada: ONU. Va ser una mica decepcionant perque quasi no podies visitar res i els edificis no eren massa bonics. La majoria de coses dintre dels edificis de l'ONU i per fora estaven relacionades amb la pau i l'amistat entre les cultures. No recordo massa be que representa aquesta escultura, pero era bastant bonica :D



El seguent pas que vam fer va ser una visita molt important a tota ciutat (si mes no per mi) i especialment a NYC: pujar a un edifici ben alt i veure com es l'estructura de la ciutat des d'un punt elevat. L'edifici va ser l'Empire Estat Building i va costar lo seu pujar adalt, sobretot per la cua que hi havia. Es mes, vam haver de fer cua per comprar les entrades, per agafar l'ascensor fins la planta 80 i per agafar l'ultim ascensor fins al mirador. Pero realment va valdre la pena! Les vistes des d'alla son impressionants i et deixen sense paraules. Us passo tres fotos que m'agraden molt: una de l'edifici chrysler, una altra on es veu la sombra de l'edifici sobre les miniatures que estan al seu voltant i una vista panoramica del sud de Manhattan.